Impact Hub Ostrava MashUp

Propojení, které mění svět v lepší místo: Armáda spásy a Impact Hub

Představte si teplý letní večer u nás na zahradě. Probíhá tam právě MashUp a prostor je plný skvělých projektů a energických lidí, kteří spolu networkují; komunita žije a láká kolemjdoucí, aby se připojili. Takové bylo první setkání Lenky s ostravským Impact Hubem. 

Kdo je Lenka?

Lenka Maděrová je veselá mladá žena a je velmi příjemné s ní trávit čas. Už po velmi krátkém čase s ní si uvědomíte, jak moc ráda má svou práci v Armádě spásy.

Armáda spásy je neziskovka, která pomáhá potřebným v  nepříznivé životní situaci. Nejvíce se zaměřuje na pomoc osobám bez domova, ohroženým ztrátou bydlení nebo závislým na návykových látkách. Poskytuje pomocnou ruku také dětem a mládeži, rodinám s  dětmi v  tíživé situaci, nebo osamělým seniorům a osobám se zdravotním postižením. 

V Armádě spásy Lenka pracuje již 7 let, má na starosti fundraising a koordinaci dobrovolníků. Našla zde práci, která jí dává smysl. Nejvíce miluje to, že je každý den jiný, učí se nové věci, potkává skvělé kolegy a vidí silné lidské příběhy. 

Komunita jako přínos

Lenka Maděrová z armády spásy

Díky Armádě spásy se stala naší členkou a začala využívat všechny výhody, které členství nabízí. Našla u nás nejen inspiraci, nové úhly pohledů na různá témata ale také se jí otevřely nové možnosti spolupráce. 

„Moc ráda vzpomínám na svou první akci v Impact Hubu v roce 2019, letní podvečerní MashUp, který byl tehdy na zahradě. V té době jsem ještě nebyla členem, ale živě si pamatuji tu skvělou atmosféru. Byla jsem nadšená z toho, že existuje komunita zajímavých lidí, kteří mají skvělé projekty, obrovskou energii a taky chuť se vzájemně poznat a spolupracovat. Byl to pro mě opravdu zážitek. O to větší radost jsem pak měla, když jsme se u nás v Armádě spásy rozhodli pro členství u vás.“

Během období covidu Lenka pracovala především ze svého domova v Bystřici. Potřebovala ale reprezentativní zázemí, které by mohla využívat, když je pracovně v Ostravě nebo má schůzky. A tak pro ni její zaměstnavatel vybral členství u nás.

„Impact Hub je místo, které vnímám jako spojovatele.“

Lenka se ráda účastní akcí, které u nás pro členy pořádáme. Říká, že pro ni byla velmi obohacující účast na mastermindu a nevynechává ani pravidelné networkingové snídaně pro členy.

„Jsem tak trochu introvert, a tak mi vyhovuje nový formát s řízeným průběhem networkingu. Dokážu si tak propojování užít bez sevřeného žaludku.“

Díky našim networkingovým akcím navázala nová přátelství a také profesní vztahy. Říká, že ji velmi obohacuje, když může přenést nové pohledy ze ziskového světa do jejich neziskového.

„Ať už jde o nějakou konzultaci, radu, školení nebo networking, velmi oceňuji možnost s někým mimo naši organizaci diskutovat o tom, co je u nás zrovna aktuální. Inspirovat se pohledem zvenku, zkušenostmi profesionálů z různých oborů a lidmi z místní komunity.“

Nenechte si ujít příležitost stát se také součástí komunity lidí, kteří mění svět kolem sebe. Připojte se k Impact Hubu a objevte nejen inspiraci, ale i skutečný potenciál spolupráce a rozvoje. Společně můžeme dosáhnout většího dopadu a vytvářet pozitivní změny ve světě, který nás obklopuje.

Zpět na všechny příběhy