3 otázky pro Tomáše Kadlece: “Nemusím rozlišovat mezi tím, kdy pracuju a kdy se bavím.”

Tomáše Kadlece v prostorách Impact Hub Ostrava nepřehlédnete. Je přátelský, rád se seznamuje a nechybí na žádné akci. Co víc, sám některé pořádá – ať už vzdělávací a rozvojové, nebo sportovní. Další členy učí lézt na stěně, bere je na skialpy nebo jim představuje principy councilu.

Tome, jsi naším členem teprve krátce, ale angažuješ se za tři. Prozradíš proč?
Hmm, to mi ani nepříjde 😉 Na Impact Hubu mám, kromě kávy, rád i komunitu, která tady je a vzniká. Líbí se mi nastavení lidí, kteří se rozhodli jít svou cestou, pracují na věcech, které je baví, naplňují a dávají jim smysl. Že se nespokojili s rolí zaměstnance, ale sami si tvoří svůj svět. Proto mi přijde přirozené, dělit se o to, co sám umím, a tím se vlastně taky realizovat.

Co Tě vlastně živí?
Tuhle otázku slyším vlastně často. Spousta lidí si myslí, že se jen tak bavím a vlastně moc nepracuju 😀 Pro mne je práce zábavou a naopak. Ideální je, když nemusím rozlišovat mezi tím, kdy pracuju a kdy se bavím, většinou se mi to daří.

Nejvíce času asi věnuju své agentuře VHTakademie, kde učím lidi lézt na stěně, skialpovat a bezpečně se pohybovat na horách v létě i zimě . Také připravuji zážitkové a rozvojové programy pro firmy i skupiny. Nadto spolupracuj s brněnskou cestovkou Alpina, na které jsem “vyrostl”. Pro ni tvořím nové outdoorové zájezdy a starám se o své destinace.

Poslední dobou mně navíc hodně baví i komunikační a rozvojové techniky jako Council, Sweat lodge, které jsem měl možnost zažít na vlastní kůži a které mě hodně posunuli na mé vlastní cestě.

Někdy mi připadá, že jsi v jednom letu. Spíš taky někdy?
To víš že jo! Poctivých 8 hodin, kvalitního spánku, bez toho by to ani nešlo, dokonce si někdy rád dám i dvacet po obědě. Čas na odpočinek a relaxaci je pro mě stejně důležitý jako mé aktivity, práce a tvorba. Jen to možná není tolik vidět.


Pokud chcete Toma poznat blíže, jako člen můžete hledat v open space nebo sledovat interní Facebookovou skupinu členů, kde se domlouváme na společných aktivitách. Nejste člen, ale přesto vás zaujal? Obraťte se na jeho akademii nebo mrkněte do kalendáře, kde se jednou za čas objevují i Tomovy council workshopy.

Zpět na všechny příběhy